Przejdź do treści

Specjały Nadodrza

Specjały Nadodrza to kulinarne święto tego osiedla.
Przyjdź 10 i 11 sierpnia, by spróbować 21 wyjątkowych przekąsek, które specjalnie z tej okazji przygotowali nadodrzańscy szefowie kuchni.
Każde z dań to autorska interpretacja tradycyjnych smaków przywiezionych do Wrocławia z różnych regionów Polski i świata. Tofu teriaki w panko z azjatyckimi kiszonkami, wegańskie flaczki, parmezanowe gnocci z pomidorkami, gołąbki warzywne i mięsne w liściu winogrona to tylko wybrane przykłady…

W każdym miejscu za specjał i napój zapłacisz tylko 12 zł!
Sprawdź jak smakuje Nadodrze!

UWAGA!
Ilość Specjałów ograniczona. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku obejścia się smakiem.

________________________

*Akcja Zbierz i Smakuj Nadodrze*

W każdym miejscu, w którym spróbujesz Specjału Nadodrza otrzymasz specjalną pieczątkę. Jeśli zbierzesz minimum 6 różnych pieczątek, wypełnisz pole z danymi kontaktowymi i zostawisz je w
ostatnim odwiedzonym przez Ciebie miejscu, będziesz mógł wziąć udział w losowaniu nagród.
Nagrodami głównymi są trzy Nadodrzańskie Bony Smakosza: jeden o wartości 300 zł i dwa 150 zł.
Przez 3 miesiące za tę kwotę będziesz mógł stołować się w lokalach biorących udział w wydarzeniu.
Losowanie nagród odbędzie się 13.08.2019 o godzinie 12.00. Transmisję z losowania będzie można zobaczyć na facebooku Łokietka 5 – Infopunkt Nadodrze

_________________________

1. Food Think Tank
Łokietka 6
10- 19
– Wegańskie flaczki z świeżymi ziołami
– woda sodowa z sokiem malinowym

________________________________

2. Lodziarnia Roma
Rydygiera 5
11-20
3 klasyki – truskawka, śmietanka i czekolada, podawane z bitą śmietaną, świeżymi owocami oraz zastygającą polewą z białej czekolady
herbata mrożona
________________________________

3. Hardcore Muffins
Jedności Narodowej 62/1A
sb 10 -20 / Nd 10 -19
– wegańskie pancakes banoffee
– Cold brew infuzowane świeżymi malinami
________________________________

4. Cafe Le Miracle
Jedności Narodowej 37
9-21
– kolorowe ciasto z galaretką i owocami sezonowymi
– drink prosecco
________________________________

5. Pizza Pany
Cybulskiego 1a
12 – 22
– focaccia con melanzane, czyli włoskie pieczywo z bakłażanem, mozzarellą i serem grana padano
– szklanka orzeźwiającej lemoniady bazyliowo-cytrynowej
________________________________

6. Bistro Narożnik
Rydygiera 30
12-22
– tatar ze śledzia z musztardą na grzance, owocem kaparu oraz oliwą szczypiorkową
– 50ml białego wina
________________________________

7. OGIEŃ Pizza Rzemieślnicza
Pomorska 39/1c
12-23
– carpaccio z cukinii z miętą, ser provolone, focaccia
– białe wino
________________________________

8. ZENKA cafe
Dubois 41
Sb: 12-21, nd: 12-19
– Młody ziemniak Hasselback, wędzona śmietana, jajko przepiórcze, grillowana dymka
– Woda chmielowa
________________________________

9. #zjedzburgera
pl. Bema 6/1c
11-22
– Mini Burger (bułka, mięso 100% wołowiny, ogórek małosolny własnej roboty, cebula, pomidor, sos śmietanowy)
– Herbata mrożona z sezonowymi owocami
________________________________

10. Macondo
Pomorska 19
12-20
– Słodkie, wegańskie pralinki
– Lawendolada, czyli lemoniada lawendowa
________________________________

11. cafe rozrusznik
Cybulskiego 15
10-20
– muffinka z sezonowymi owocami
– Cold brew, czyli kawa macerowana na zimno, podawana z lodem i pomarańczą
________________________________

12. Tacos Locos
Cybulskiego 1
12-22
– Dwa taco specjał
– limonada
________________________________

13. Powoli
Rydygiera 25/27
Sb: 12-18
– Knedle ze śliwkami ze słodką śmietanką
– kompot z wiśni
_________________________________

14. Tajfun
Cybulskiego 3/1A
13-21
– Buraczkowe, solankowe tofu, tofu teriaki w panko z azjatycką, domową kiszonką (np. biała rzodkiew kimchi)
– szot domowej kombuchy
___________________________________

15. onzmywa.pl
Chrobrego 26
10-18
– sernik waniliowy z musem z czarnej porzeczki
– espresso z tonikiem
____________________________________

16. Nadodrze – Cafe Resto Bar
Drobnera 26A
10-22
– Pulled pork/ sałata/ croissant
– Lemoniada
____________________________________

17. Łaskotki Cookie Dough
Dubois 6/2
11-20
– deser na bazie masy ciasteczkowej cookie dough
– Iced latte
____________________________________

18. Eatway Station
Wąska 5
11-2:00
– Grzanki żytnio-pszenne ze smalcem po ukraińsku, ogórkiem, cebulą i młodym czosnkiem
– zmrożona wódka lub lemoniada marakuja-ogórek
____________________________________

19. Green Bus Stop
Dubois 2/1c
12-22
– domowy hummus z pizzowym paluchem i warzywami
– lemoniada
____________________________________

20. Pomiędzy
Dubois 2
12-22
– Gołąbki warzywne i mięsne w liściu winogrona
– yerba macerowana na zimno
____________________________________

21. TATIN Bistro
pl.Strzelecki 24
sb 11-17
– Gnocchi parmezanowe z pomidorkami koktajlowymi
– lemoniada

Skip to content