Kontakt

Godziny pracy: pon - pt 9:00 - 17:00

Zespół

  • Maja Zabokrzycka

    Koordynator Infopunktu Nadodrze Absolwentka dziennikarstwa i public relations. Animatorka kultury i koordynator projektów. Od 2009 związana z Fundacją Dom Pokoju, […]

  • Karolina Mróz

    prezes Fundacji, koordynator zespołu, kierownik finansowy, wizjonerka. Od 2004 zawodowo związana z trzecim sektorem, od 2007 z Fundacją Dom Pokoju. […]

Kontakt

Infopunkt Nadodrze
Wrocław, ul. Władysława Łokietka 5/1
tel.: +48 883 047 310
infopunkt@lokietka5.pl

Skontaktuj się

24-25.06 Specjały Nadodrza

6 Czerwiec
 

 

Specjały Nadodrza to kulinarne święto tego osiedla. Przyjdź 24 i 25 czerwca w godzinach 12:00-22:00 i spróbuj 18 wyjątkowych przekąsek, które specjalnie z tej okazji przygotowali nadodrzańscy szefowie kuchni.
 
Każde z dań to autorska interpretacja tradycyjnych smaków przywiezionych do Wrocławia z różnych regionów przedwojennej Polski i Europy. Czarne pyzy, nadodrzańskie gołąbki, pomarańczowo-lawendowa pascha, precel z pastą z niby ryby a może zapiekanka, która przywoła wspomnienia z dzieciństwa? Te i wiele innych oryginalnych potraw będziesz mógł spróbować podczas Specjałów Nadodrza .
 
Cena: specjał + napój = 10zł
 
Dołącz do zabawy Zbierz i Smakuj Nadodrze!
W każdym miejscu, w którym spróbujesz Specjałów Nadodrza otrzymasz specjalną pieczątkę. Jeśli zbierzesz minimum 6 pieczątek, wypełnisz pole z danymi kontaktowymi i zostawisz je w ostatnim odwiedzonym przez Ciebie miejscu, będziesz mógł wziąć udział w losowaniu nagród.
 
Nagrody:
Nadodrzański Bon Smakosza o wartości 360zł -przez 3 miesiące za tę kwotę będziesz mógł stołować się w lokalach biorących udział w wydarzeniu.
-warsztaty kulinarne: „Krój jak szef kuchni” organizowane przez Pracownię Food Think Tank
-komplet nadodrzańskich gadżetów.
 
Sprawdź jak smakuje Nadodrze!
 
 ____________________________
Lista miejsc biorących udział w wydarzeniu:
 

1. ZENKA cafe [ul.Dubois 41]

 Pulpeciki Zenki czyli wieprzowe pulpety z porem, suszonymi pomidorami, parmezanem i pietruszką + lemoniada z rokitnikiem

 

2. Drukarnia [ul.Otwarta 12]
 Zestaw drukarza.Kawa typograficzna i podłoże z ciastka owsianego do druku dobrego dnia.

 

3. OGIEŃ [ul.Pomorska 39]
 Peperonata salentina czyli danie z południa Włoch na bazie duszonej papryki i polskich pomidorów malinowych z focaccią + czerwone wino

 

4. Bistro Narożnik [ul. Rydygiera 30]
 Wesoły Śledzik w Narożniku czyli śledź w śmietanie z parzoną cebulką, kukurydzą, podany na grillowanej bagietce z nachosami+ shot wrocławskiej wódki Wratislavia

 

5. Znasz Ich Cafe-Bistro [ul.Rydygiera 25B]
 Nadodrzańskie Ciasto Mocnoczekoladowe + dowolna kawa Etno

 

6. Mamine smaki [ul.Pomorska 27]
 Krokiety babuni + barszcz czysty do picia

 

7. Macondo [ul.Pomorska 19]
 Piszinger mojego szwagra + zielona herbata mrożona z granatem mojej córki

 

8. Gemuse Kebab [Dubois 8 /10 ]
 Naleśniki Dubois czyli mini tortille z mięsem, warzywami i młodym ziemniaczkiem + orzeźwiający napój z miętą i cytryną

 

9. Green Bus [Dubois 2/1a]
 Pizza Marinara + kawa lub herbata

 

10. Pomiędzy [Dubois 2]
 Rogal „Kaczka Nadodrzanka” z sosem śliwkowym + lemoniada

 

11. Tacos Locos [ ul.Cybulskiego 1]
 Frytki z batatów posypane cheddarem i kolendrą + tradycyjna oranżada

 

12. Karmnik nr 2 [ ul. Drobnera 5-7 – przy kładce słodowej]
 Zapiekanka SZTOS z pieczarkami, serem goudą, ogórkiem kiszonym i natką pietruszki + woda sodowa o smaku truskawkowym, wiśniowym lub malinowym

 

13. Lodziarnia Roma [ul.Rydygiera 5]
 SMAKOSZ czyli deser lodowy z bitą śmietaną + espresso

 

14. Food Think Tank [ul. Łokietka 6]
TYLKO W NIEDZIELĘ!  Czarne Pyzy z pieczarkami + drink bezalkoholowy

 

15. Publiczna Szkoła Gastronomiczna HO-GA [Jedności Narodowej 46a]
 W sobotę: Gołąbki nadodrzańskie z kaszą pęczak i mięsem w sosie pomidorowym lub pieczarkowym + kompot owocowy
W niedzielę: Żur Nadodrzański z jajkiem, kiełbasą i pajdą chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym

 

16. Wilk Syty [ ul.Trzebnicka 3 ]
 Precel z pastą z niby ryby i całusek z makiem

 

17. Słodko [Jedności Narodowej 67]
 Pomarańczowo-lawendowa mini pascha z twarogu z Międzyborza z orzechami + mrożona pomarańczowa herbata Earl Grey

 

18. #Zjedzburgera [pl. Bema 6/1c]
 Breslau Burger „Krasnal”z mięsem wołowym, grillowanym schabem, młodą kapustą zasmażaną, grillowanym bekonem oraz sosem koperkowym + lemoniada

 

_______
 
Patronat medialny: Have a Bite Wrocław

Opublikowano: 6 Czerwiec, 2017 at 3:23 pm

Tagi: , , ,

Drukuj

Tagi